Om Social integritet

Den här funktionen är bara tillgänglig med Kaspersky-appens Plus- och Premium-prenumerationsplaner.

Populära sociala tjänster som Google och Facebook samlar in dina data medan du använder dem. Informationen används för att anpassa din sökupplevelse och sociala interaktioner. Vi anser att du bör ha möjlighet att se vilka data som samlas in och att sluta dela dina data med appen eller andra appanvändare när du vill. Med funktionen Social integritet kan du hantera datainsamling och sekretessinställningar i flera tjänster – direkt från vår app. Med Social integritet kan du ta kontroll över dina data i en enda app och lära dig fler tips om integritet på nätet.

Så fungerar det

När du vill börja använda Social integritet ska du godkänna Sekretesspolicy som ingår i guiden vid den första körningen eller senare när du bestämmer dig för att använda funktionen. Detta gäller om du använder Kaspersky-appen i EU. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke men det begränsar funktionaliteten.

Tabellen nedan visar de tjänster som stöds och de data vars insamlingsinställningar du kan hantera och ändra.

Tjänst

Data som kan hanteras

Google

• Sökhistorik (Google, YouTube)
  • Surf- och tittarhistorik (Google, YouTube)
  • Platshistorik (Google Maps)

Facebook

• Annonsering
  • Plats
  • Andra användares åtgärder
  • Personuppgifter
  • Sökningar och vänförfrågningar

LinkedIn

• Profilens synlighet
  • Datasekretess
  • Annonsdata

Instagram

• Personuppgifter
  • Andra användares åtgärder
  • Inlägg
  • Sökhistorik

För varje datatyp kan du hantera sekretessinställningarna på ett mer detaljerat sätt.

Förutom att hantera datainsamling har funktionens huvudskärm flera användbara artiklar om ämnet social integritet. När du vill läsa en artikel trycker du på dess namn i avsnittet Uppgradera din integritet.